Door de Andalusische sierras op een

Royal Enfield

"Een onvergetelijke tocht langs de bochtige wegen van de Andalusische bergketens."

Datum: 8 mei - 13 mei 2021

Reisduur: 6 dagen - 5 nachten

(Wil je deze reis boeken met een vriendenclub: mail ons om een aparte datum af te spreken)
Motor: nieuwe Royal Enfield Classics 500 cc
Terrein: 99% asfalt, 1% off road
Maximaal 4 motorrijders (passagiers kunnen ook mee)
Prijs motard: 1590 euro (exclusief vluchten)
Prijs motard + passagier: 2590 euro (exclusief vluchten)

 

Een prachtige tocht die je over de meest indrukwekkende sierras van Andalucía brengt, langs witte dorpjes, verlaten stranden en gezellige tapasbars en restaurants, weg van de toeristische drukte, tussen de locals.

Dag 1

Pick up om 10.00 uur aan de luchthaven of om 10.30 uur op Plaza de Merced in Málaga voor wie al eerder is aangekomen. Transfer naar Finca Don Carmelo om kennis te maken met de motoren. Daarna rijden we meteen door naar de Alpujarras, de uitlopers van de Sierra Nevada, over prachtige, bochtige asfaltwegen die er even mooi bij liggen als een biljartlaken. We rijden voor een groot deel over de bekende Ruta de la Cabra (de route van de geit) van Granada naar de Costa Tropical. Deze weg staat bekend als een van de leukste wegen voor motards.

Overnachten in het idyllische bergdorpje Capileira.

Dag 2

Na het ontbijt vertrekken we voor een lange, adembenemende tocht door het natuurpark van de Sierra Nevada. Na de lunch rijden we door een landschap dat zo uit een film van Wim Wenders lijkt te zijn geplukt; kleurrijke rotsen, diepe kloven en eenzame asfaltwegen maken dat je je in Arizona waant.

Dag 3
Na het ontbijt rijden we langs de twee zusterstadjes Baeza en Úbeda die - vrij ongewoon voor Andalucía - bijna volledig zijn opgetrokken in Renaissance-stijl. door de uitgestrekte heuvels doorspekt met olijfbomen richting de wilde natuur van Cazorla.
We lunchen in Cazorla, een dorp met een onwaarschijnlijk mooie ligging aan de voet van het ruige natuurpark Sierras de Segura, Cazorla y Las Villas. Van hieruit rijden we door de wilde natuur van de sierra naar ons hotel, een voormalig klooster, in het midden van het natuurpark.

Dag 4
We rijden terug zuidoostwaarts, langs het natuurpark van Baza en Guadix met zijn grotwoningen en we scheren langs oostelijke zijde van de machtige Sierra Nevada, met zijn 86.000 hectaren het grootste nationaal park van Spanje. We rijden door de totaal verlaten en verstilde Sierra de Baza en stijgen er tot een hoogte van meer dan 2300 meter; het is één van de mooiste tochten die je ook zal maken. We logeren in een bijzonder sfeervol hotel dat een heel oud gehucht inpalmt.

Dag 5
Vandaag rijden we terug huiswaarts via de kronkelende kustweg langs de mediterraneo.  We lunchen met onze voeten in het zand van het strand in de buurt van Almuñecar.
Na de lunch rijden we via de Ruta Mudéjar met haar spectaculaire bochtenwerk terug naar ons beginpunt waar we onze laatste nacht doorbrengen in hetzelfde comfortabele hotel als de eerste nacht.

Dag 6
Na het ontbijt rijden we de motoren terug naar Finca Don Carmelo. Ttransfer naar de luchthaven van Málaga.
 

Praktisch

Inbegrepen
- Huur motor Royal Enfield Classic 500 cc
- Benzine
- Comfortabele hotels op basis van tweepersoonskamer (single supplement: 40 euro/nacht)
- Ontbijt en lunch
- 2 gidsen

- Transfer (h/t) van luchthaven

Niet inbegrepen
- Vlucht naar Malaga h/t
- Diners zijn vrij

IMG_2729
IMG_2729

press to zoom
IMG_2738
IMG_2738

press to zoom
IMG_2730
IMG_2730

press to zoom
IMG_2729
IMG_2729

press to zoom
1/8