top of page
paardenoprijandes
paardenoprijandes

press to zoom
Screenshot 2020-01-18 at 14.15.41
Screenshot 2020-01-18 at 14.15.41

press to zoom
Screenshot 2020-01-18 at 14.16.43
Screenshot 2020-01-18 at 14.16.43

press to zoom
paardenoprijandes
paardenoprijandes

press to zoom
1/12

Oversteek Andes in Patagonië

van Chili naar Argentinië

 

Praktisch

Van 23 januari - 1 februari 2022

Max 10 deelnemers (Volgeboekt)

Persoonlijke begeleiding door Alain en Jako

Prijs: 3800 euro (op basis van gedeelde 2 persoons kamer en tent.

Inbegrepen: Transfers, alle overnachtingen, alle ontbijten, lunches en diners. Drankjes Transfer terug vanuit Argentinië naar vertrektpunt in Chili. Paarden, gidsen.

Exclusief: Vluchten naar en van Chili (of evt vanuit Argentinië indien je verder wenst te reizen), verzekering.

 

Dag 1

We maken een eerste rit door de Mapuche Indian Community Quelhue en langs de stroomversnellingen van de Trancura-rivier om je rijervaring te evalueren, vertrouwd te raken met het zadel en de tack en te bepalen welke paarden we op ons geweldige avontuur moeten nemen. 'S Avonds verhuizen we naar ons basiskamp in Laguna Geppinger waar we de volgende ochtend aan onze rit beginnen.

 

Dag 2 - 4

Op dagen 2-4 rijden we door maagdelijke regenwouden en dichte tribunes van Coighue-bomen en bamboe, en passeren kristalheldere bergmeren en gorgelende kreken.

's Avonds kamperen we naast rivieren en meren; de paden leiden door het Nationaal Park Huerquehue, het National Forest Reserve Villarrica en de Mapuche Indian Communities van Reigolil en Icalma.

Dag 5

Op de 5e dag bereiken we opnieuw de bewoonde wereld en rijden door de kleine Mapuche-indianen nederzetting van Icalma waar we overnachten op een prachtige plek aan de oever van het meer

Dag 6

Op de 6e dag, na het regelen van aangepaste formaliteiten met de Chileense grenscontrole,  gaan we de bergen in om de eigenlijke grens met Argentinië over te steken. Hoog in de bergen nemen we afscheid van onze Chileense paarden en de gidsen die ons naar deze prachtige plek hebben geleid. Dan steken we de grens over (10 meter te voet) en begroeten we Hernan en zijn prachtige Argentijnse paarden die ons de komende dagen door de unieke wereld van de Argentijnse Andes zullen brengen.

Dag 7 - 8

Op de volgende dagen rijden we door de valleien en kliffen van Argentinië, kijken condors ons voorbij, ontmoeten herders met hun kuddes vee of geiten en genieten van een fantastisch uitzicht over de eindeloze wijd open ruimtes van dit onbewoonde deel van de wereld. Op de avond van de 8e dag bereiken we de buitenpost waar Hernan met zijn paarden woont en die het einde van onze reis markeert. We vieren het einde van de tocht met een typische Argentijnse barbecue, terwijl we onze avonturen van de afgelopen week vertellen en onze indrukken van deze ervaring van je leven delen.

 

Dag 9

Transfer van Hernan's boerderij terug naar Pucón, Chili, waar we bagage ophalen en afscheid nemen van onze gidsen. Indien gewenst, kunnen reizigers hun reis in Argentinië beëindigen en verder reizen vanuit Hernan of meer dagen doorbrengen in de Argentijnse pampa's.

Overnachting: 3 nachten in kamers in cabins, onderweg in tenten voor 2 personen.

bottom of page