IMG_2018
IMG_2018

press to zoom
IMG_2199
IMG_2199

press to zoom
Y48C2760
Y48C2760

press to zoom
IMG_2018
IMG_2018

press to zoom
1/11

Een unieke tocht langs nomadische stammen in de ongerepte Himalaya

De Merak Sakteng Trekking in Oost-Bhutan


Reisduur: 7 dagen
Reisperiode: op aanvraag

Maximaal 8 deelnemers
Prijs: 2190 euro (exclusief vliegreis)

 

De Merak-Sakteng trekking in Oost-Bhutan

De weeklange Merak-Sakteng trek is een absolute highlight voor avonturiers in Bhutan. Nergens anders in dit sprookjesachtige land, krijg je als bezoeker de kans om te ervaren hoe de lokale semi-nomadische stammen leven en werken in het Himalaya-hooggebergte op de grens van Tibet.  We wandelen door een van de meest schilderachtige pastorale valleien in het beschermde gebied van de Sakteng Wildlife Sanctuary (SWS) in Trashigang Dzongkhag (district), in Oost-Bhutan.

De trekking gaat op een hoogte van tussen de 1.500 en 4.100 meter langs de semi-nomadische dorpen Gengu (3400 meter), Merak (3500 meter), Sakteng (2800 meter), Thakthi (2200 meter) en Joenkhar (1700 meter). Het meest gebruikelijke pad begint vanaf Chaling en eindigt in Phongmey.
 
We logeren in kampementen die oog voor esthetiek zijn ontworpen om op te gaan in de lokale architectuur en ambiance. Omsloten door een stenen muur (met een poort om de pony's binnen te brengen), zijn deze kampeerplaatsen uitgerust met faciliteiten als gers (tenten), toiletten, keukens (in sommige), een eetplaats en watervoorziening.
 Het Sakteng Wildlife Sanctuary (SWS) werd in april 2003 opgericht met een sterke agenda voor natuurbehoud en de bescherming van de unieke verzameling van biologische en culturele diversiteit in de regio. Het beslaat een oppervlakte van 650 km2 en wordt begrensd door de Indiase staat Arunachal Pradesh (Tawang) in het noorden en oosten, Phongmey Geog en Kangpara Geog in het westen, en Shingkhar Lauri Geog in Samdrup Jongkhar. Het is verbonden met Khaling Wildlife Sanctuary door een biologische corridor, een deel van het Bhutan Biological Conservation Complex.