WhatsApp Image 2019-10-07 at 18.30.27
WhatsApp Image 2019-10-07 at 18.30.27

press to zoom
Tarifa
Tarifa

press to zoom
caminitodelrey
caminitodelrey

press to zoom
WhatsApp Image 2019-10-07 at 18.30.27
WhatsApp Image 2019-10-07 at 18.30.27

press to zoom
1/20

Een ontdekkingstocht naar de romantische kant van Andalucía die ons langs de beroemde, dramatisch gelegen witte moorse dorpen brengt en naar de hippe steden Cádiz en Tarifa: waar hippies, gitanos en romantici zich thuisvoelen.

De Bohemian Trail

7 - 12 juni 2020
6 dagen - 5 nachten
Prijs pp: 1290 euro

 

De Bohemian Trail is een bijzondere reis waarin we je meenemen naar een stukje Andalucía waar de hippies, gitanos, romantici en bohemiens pionierden (en misschien nog doen). We duiken de wonderschone en ruige Sierra van Grazalema in, in de 19e eeuw het toneel van struikrovers (bandolero’s) en nemen je mee naar een paar van de meest pittoreske Moorse witte dorpen die vanwege hun dramatische ligging tijdens de reconquista het langst standhielden. We bezoeken Cádiz, de oudste en meest rebelse stad van Europa. Haar inwoners, de Gaditanos, hebben altijd iets tegendraads gehad en tijdens een originele tapas-tour leer je waarom. We maken (als het weer het toelaat per ferry) de oversteek naar El Puerto de Santa María waar we een kleine familiebodega bezoeken en Bertrand, een ware dandy ons inwijdt in de geheimen van de sherry. In Tarifa gaan we (opnieuw als het weer het toelaat) met een privébootje de zee op in om walvissen en dolfijnen te spotten. We eindigen deze omzwerving met een bezoek aan het wonderlijke mooie Ronda, een inspiratiebron voor talrijke romantische schrijvers.


Dag 1
Pick up op de luchthaven van Málaga om 10.00 uur of op de Plaza de la Merced in centrum Málaga om 10.30 uur.
Vanuit Málaga rijden we naar het meest bizarre van alle witte dorpjes, Setenil de las Bodegas, waar we letterlijk ónder een immense overhangende rots eten. Na de lunch rijden we door de prachtige groene natuurpark van de Sierra de Grazalema. We maken een wandeling door de spectaculaire Garganta Verde, een spectaculaire bergkloof met natuurijke baden, en bezoeken één van de mooiste witte dorpen van Andalucía: het indrukwekkend gelegen Zahara de la Sierra dat als een adelaarsnest in de Sierras lijkt gekleefd.
In de avond ben je vrij om Zahara de la Sierra of Grazalema (afhankelijk van waar we logeren) beter te leren kennen of om uit te rusten van de wandeling in het hotel of op een terrasje.
Overnachting: in Zahara de la Sierra of Grazalema.

Dag 2
Na het ontbijt rijden we door naar Grazalema, het dorpje dat zijn naam gaf aan de bergketen. Na een rondwandeling in het dorpje lunchen we in een honderd jaar oud restaurant waar de avontuurlijke en reislustige chef Nene de plak zwaait en waar we van de lokale specialiteiten kunnen proeven. In de middag verkennen we Ubrique waar het oude ambacht van de leerbewerking nog levend wordt gehouden.  
We nemen overal rustig de tijd om door de nauwe straatjes van deze oude Moorse dorpen te slenteren, om de lokale ambachten te bewonderen én uiteraard ook om de plaatselijke lekkernijen te proeven tijdens de lunch. We eindigen in het iconische witte dorp Arcos de la Frontera, dat ook wel eens de Poort van de Witte Dorpen wordt genoemd.
In de avond ben je vrij om zelf het oude deel van Arcos te ontdekken en een tapa te eten in de sfeervolle barretjes in de buurt van de Plaza del Cabildo.
Overnachting: Arcos de la Frontera


Dag 3
Na het ontbijt rijden we naar Cádiz, de oudste stad van Europa en de haven van waaruit de schepen vertrokken die naar de Nieuwe Wereld vertrokken.  Vandaag is Cádiz, na jaren van slaap, terug opgebouwd en een jonge, hippe stad met prachtige historische gebouwen , schitterende stranden en een levendig hippe culinaire scène waar de oude traditie van de tapa nieuw leven in wordt geblazen. We varen met de overzetboot (als het weer het toelaat, anders gaan we met onze minibus) over de baai van Cádiz naar het charmante stadje El Puerta de Santa Maria waar we sherry proeven in een kleine familiale bodega die topsherry's maakt. Onze vriend Bertrand wijdt ons in in de geheimen van de sherrywereld en laat ons de 6 allerbeste sherry’s proeven.
In de avond ben je vrij om Cádiz op eigen houtje te exploreren, te zonnebaden op het strand, te winkelen of een terrasje te doen.
Overnachting: Cádiz

Dag 4
Na het ontbijt rijden we oostwaarts en maken we een koffiestopje in Vejer de la Frontera, een wonderschoon wit dorpje aan de Costa de la Luz. De rest van de dag dompelen we ons onder in hippie-esque sferen, want we gaan naar Tarifa: thuisbasis van surferboys en -girls. Dit is het paradijs voor wind- en kitesurfers die in het surfseizoen dan ook vanuit alle hoeken van de wereld komen afgezakt. Gelukkig is het buiten het seizoen een pak rustiger en kunnen we hier genieten van wandelingen langs de kilometers lange zandstranden of slenteren door het mooie oude centrum van Tarifa. Ons woord 'tarief' heeft zijn wortels overigens in dit stadje: hier werden taksen geheven op de goederen die aankwamen vanuit Afrika.  Als het weer meezit, zie je van hieruit heel duidelijk Marokko liggen aan de overkant. En hopelijk zit dat weer mee, want dan kunnen we met Salva’s zodiac de zee op om dolfijnen en walvissen te spotten die hier in de Straat van Gibraltar hun habitat hebben. Maar geen nood: als de zee te woelig is dan bezoeken we de prachtige oude Romeinse ruïnes van Bolonia, aan het allermooiste strand, vlakbij Tarifa.
In de avond ben je vrij om bijvoorbeeld naar het strand te gaan, rond te dwalen door de middeleeuwse stegen van Tarifa of te winkelen in de vele boho-boetiekjes.
Overnachting: Tarifa

Dag 5
Vandaag gaan we naar  Ronda, voor sommige wellicht het hoogtepunt van deze reis. Deze spectaculair gelegen parel is klein en compact genoeg om te voet te ontdekken. Het rijke Ronda was vroeger ook een magneet voor romantische zielen en struikrovers (Ronda heeft zelfs een Museo de Bandoleros!) Deze stad was een goudmijn van inspiratie voor schrijvers als Reiner Maria Rilke, Alexandre Dumas en Ernest Hemingway. Ze werd gesticht in de 9de eeuw voor Christus en daarmee is Ronda meteen ook één van Spanjes oudste steden. We wandelen door de spectaculaire Tajo die de stad doormidden klieft, bezoeken de Puente Viejo en Puente Áabe en de goed bewaard gebleven Baños Árabes en - wie zin heeft - daalt samen met ons via de mysterieuze Casa del Rey Moro (een oude watermijn) de 300 traptreden af naar een verborgen lagune in de river. We lunchen bij ons favoriete restaurantje, waar onze Baskische vriend Guillermo alleen met dagverse ingrediënten werkt en dat de tapa tot een kunst heeft verheven.
In de avond ben je vrij en heb je genoeg vrije tijd om bijvoorbeeld de Plaza de Toros (volgens velen de mooiste stierenvechtersarena van heel Spanje) te bezoeken, waar Hemingway zijn Spaanse dagen sleet, of één van de vele musea van Ronda zoals het Museo de los Bandoleros, of om eenvoudigweg een terrasje te pikken op de Plaza de España (het plein dat trouwens figureert in For Whom the Bell Tolls van - alweer - Hemingway) en de sfeer van Ronda op te snuiven.
Overnachting: Ronda

 Dag 6


Ontbijt en transfer van Ronda naar de luchthaven of naar je hotel in Málaga voor wie nog wat langer wil genieten van Andalusië.

 Praktisch


Prijs: 1290 euro pp
We logeren in comfortabele hotels of hostals, en waar mogelijk in historische gebouwen.


Alle transfers, overnachtingen, ontbijten en lunches inbegrepen. De reis wordt gegidst door Alain en/of Jakobien.

Transfers per minibus.
Diners niet inbegrepen.
Avonden zijn vrij te besteden.


Beperkte groep: max 7 deelnemers
Single toeslag: 125 euro. 

Het programma kan altijd lichtjes worden aangepast om praktische redenen of in functie van de in Spanje immer veranderende openingstijden.

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk