57591507_10218584523821358_3824512671638
57591507_10218584523821358_3824512671638

press to zoom
57620706_10218584525061389_2260827190696
57620706_10218584525061389_2260827190696

press to zoom
Y48C2760
Y48C2760

press to zoom
57591507_10218584523821358_3824512671638
57591507_10218584523821358_3824512671638

press to zoom
1/41

Een onvergetelijke en unieke

reis naar het mythische land van de Donderdraak

Cultuur en natuur van

Buitengewoon Bhutan


Reisduur: 8 dagen - 7 nachten
Reisperiode: Zelf te bepalen!

Minimum: 1 deelnemer (let op: bij minder dan 3 deelnemers komt er een meerprijs bij, zie onderaan)
Prijs: 2490 euro  (vanaf 3 deelnemers)

 

We organiseren deze reis nu ook voor individuele reizigers waarbij je zelf je vertrekdatum kan kiezen! Deze reis begeleiden we niet zelf,  je wordt deskundig gegidst door onze lokale Engelstalige gidsen. 

Wij zorgen voor de begeleiding voor vertrek: alle boekingen en Bhutanese visa, reistoestemmingen en eventuele binnenlandse vluchten in Bhutan. 

Wij hebben deze reis uitgestippeld na drie lange bezoeken aan Bhutan en denken dat dit een goede mix is van cultuur en natuur, met alle must-sees van Bhutan erin. 

Er is altijd een mogelijkheid om het programma uit te breiden met een trekking en/of een bezoek aan de minder gangbare locaties. We helpen je graag verder.


Bhutan voert duurzaamheid hoog in het vaandel. Dus laat het Himalaya koninkrijkje elk jaar maar een beperkt aantal toeristen toe, om niet te veel druk te zetten op de ecologie van het land.

Bhutan is het laatst overgebleven Himalaya-koninkrijk, dat geregeerd wordt door de boeddhistische filosofie van het Bruto Nationaal Geluk. Het probeert hiermee een evenwicht te vinden tussen spirituele en het materiële.

Als een pelgrim zal je rondtrekken, de letterlijke en figuurlijke hoogtepunten bezichtigen, tempels en kloosters bezoeken, leren over de boeddhistische legendes en de filosofie van de Drukpas (de spirituele leiders van Bhutan), natuurwandelingen maken en tijd doorbrengen met lokale bewoners in bergdorpjes. Het wordt een ook een ontspannen reis met tijd voor zowel vergezichten als inzichten, in dit tijdloze, kleine bergkoninkrijk waarvan sommigen denken dat het een mythe is, maar dat écht bestaat en waar geluk niet alleen een plaats heeft maar een plaats is.


Programma culturele rondreis

Dag 1 

Aankomst op de luchthaven van Paro en transfer per comfortabele minibus naar Thimpu. We gaan van start met een bezoek aan de grote Boeddha en de gedenkstupa in Thimphu. Daarna maken we een wandeling naar Sangaygang met uitzicht op de Thimphu-vallei. ’s Avonds is er tijd om het centrum van Thimphu te verkennen. Diner in een authentiek Bhutaans restaurant in de stad.
Hotel in Thimphu.

Dag 2 

Van Thimphu rijden we naar de prachtige Phobjika vallei, gelegen op 3000 meter hoogte. Dit is een u-vormige glaciale vallei, ook bekend als Gangtey Gemba, genoemd naar de indrukwekkende Gangtey Gemba tempel. Van oktober tot januari is deze vallei de habitat van de Black Neck Crane, een bijzonder mooie en zeldzame kraanvogel.
De Dochu-la pas biedt fantastische zichten op de hoogste bergpieken op de grens tussen Bhutan en Tibet.
Logies in guesthouse.

Dag 3

Na het ontbijt doen we een wandeling door de schilderachtige vallei. De brede vallei met zijn bekendste moerasgebied in Bhutan, is populair vanwege zijn schilderachtige vergezichten en culturele uniciteit. De vallei is rijk aan faunale biodiversiteit en is beroemd omwille van de wereldwijd bedreigde zwarthalskranen Grus nigricollis, die tijdens het winterseizoen naar de vallei komen om te rusten.
Binnen het bereik van het dal is een gebied van ongeveer 163 vierkante kilometer (63sq mi) uitgeroepen tot beschermd gebied, dat wordt beheerd door de Royal Society for the Protection of Nature (RSPN), voor de bescherming van de natuur. Deze vallei is een van de mooiste van heel Bhutan.

Daarna bezoeken we het Gangtey-klooster en dan vatten we de terugtocht aan naar Punakha.

Logie in Punakha

Dag 4

In de ochtend bezoeken we de beroemde Punakha Dzong die schitterend ligt, ingeklemd tussen twee rivieren - een absolute must-see - en daarna de Shimi Lakhang tempel van de Divine Madman, Drukpa Kuenley, een illustere Tantra Lama uit de Middeleeuwen die er een erg bijzondere levensstijl op nahield en in wiens naam de vele vruchtbaarheidssymbolen op de deuren en muren van de omliggende huizen (in de vorm van enorme fallussen met alle details) worden geschilderd. Uit heel de wereld komen hier mensen met een kinderwens naartoe om te worden gezegend door de abt van de tempel. Een boek met dankbrieven en foto’s van pasgeboren baby’s getuigt van het succes van de tempel van van de zegeningen, waarbij de moeder in spe met een grote houten penis rond de tempel dient te wandelen. Een absolute hightlight van de reis!


Dag 5

Je keert terug naar Paro. Dit is een vrij lange, maar prachtige weg door de bergen. In de middag breng je een bezoek aan de Paro Dzong. Eén van de mooiste en oudste gebouwen van Bhutan. De Paro Dzong werd door regisseur Bernardo Bertolucci gebruikt als set voor zijn filmisch meesterwerk Little Buddha. 

Na een bezoek aan de Kyichu Lhakhang, de oudste tempel van Bhutan uit de zevende eeuw en gebouwd door de Tibetaanse keizer Songtsän Gampo,  is er tijd om de binnenstad van Paro te verkennen en te shoppen.

Logies in een hotel in Paro.


Dag 6

Je reist van Paro naar de Haa Valley; een heel dunbevolkte streek.  Haa betekent: de verborgen land en rijst vallei.  In Haa zijn er twee belangrijke oude tempels, de Zwarte en de Witte tempel die ook uit de zevende eeuw dateren. Je maken een wandeling van de hoogste berijdbare pas van Bhutan (de Chele-la pas, 3988 m) naar een bijzonder nonnenklooster in de vallei.  Beneden in de vallei pikt de bus je weer op. In Haa proeven we van de lokale specialiteit; boekweit-dumplings.

Logies in een homestay in Haa.


Dag 7

Van de Haa Valley rij je terug naar Paro waar je een stevige, maar magische wandeling maakt naar het magnifieke Tiger’s Nest, een emblematische tempel van Bhutan met zijn spectaculaire ligging, 1000 meter boven een vallei tegen een bergwand, en waarvan je de spectaculaire beelden in elke publicatie over Bhutan terugvindt. Dit is een absolute must-see. In essentie ligt het ‘Tijgers Nest’ (Paro Taktsang) aan de oorsprong van Bhutan’s geschiedenis. Hier op deze plek mediteerde Guru Padmasambava volgens de overlevering ononderbroken voor drie jaar, drie maanden en drie dagen. Pas later werd er door Gyalsey Tenzin op deze gezegende site een tempel gebouwd die nu gebruikt wordt door jonge monniken die hier het boeddhisme bestuderen. Bhutanezen gaan naar Tiger’s Nest om in de verschillende, kleine tempels gebedsoffers te brengen, te mediteren of zich bevrijden van negatieve karma.

Logies in een hotel in Paro


Dag 8

Ontbijt en transfer naar de luchthaven.

Dit programma kan altijd lichtjes gewijzigd worden in functie van de weersomstandighedenPraktisch
Inbegrepen: Alle maaltijden, alle logies in comfortabele hotels of guesthouses (3*), privébus met chauffeur, ervaren lokale Engelstalige gids, visa fees, travel permits.

In de prijs is ook een "Sustainable tourism royalty" van 65 euro inbegrepen.  Deze royalty gaat integraal naar onderwijs, gezondheidszorg, armoedebestrijding en de opbouw van infrastructuur.


Niet inbegrepen: Vluchten h/t naar Paro in Bhutan, drank bij de maaltijden.

Toeslagen

Toeslag single kamer in groepsverband: 25 euro/nacht.

Toeslag solo reiziger: 40 euro/nacht

Toeslag 2 reizigers: 30 euro/nacht per persoon

Moeilijkheidsgraad van deze reis


 

Nieuw: nu ook individuele reizen mogelijk
(met lokale Engelstalige gids en chauffeur)
Symbool twee blauwe driehoeken.png
Symbool Kompas.png