Duurzaam & ethisch reizen

Travel Don Carmelo’s bijdrage aan duurzaam en ethisch reizen

 

We willen allemaal een mooiere, duurzamere, veiligere en schonere wereld. Als organisatoren/tripleaders van unieke en avontuurlijke reizen in verwegistan letten wij wellicht op een paar andere zaken dan onze gasten. Te beginnen bij duurzaamheid:

 

Milieuvriendelijk reizen

 

 Laten we eerlijk zijn: reizen is net als vele andere activiteiten waarbij we ons verplaatsen en consumeren niet erg eco-vriendelijk. Het is een cliché, maar wij maken het waar: we laten enkel voetafdrukken achter en nemen slechts prachtige, onuitwisbare herinneringen mee naar huis.

Maar wat met die (verre) vluchten? Want ja, die lange vliegreis is niet goed voor het milieu.  Voor vele van onze gasten is een reis met Travel Don Carmelo echter ook werkelijk een ‘once-in-a-lifetime’-trip, waar lang voor is gespaard en even lang naar is uitgekeken. Wij beschouwen het vliegtuig niet als een ‘bus’: een reis met Travel Don Carmelo is een reis voor het leven. Voor vele van onze gasten was het zelfs een trip die hun leven heeft veranderd.

Om onze vluchten te kunnen blijven verantwoorden hebben we beslist om praktisch ons steentje bij te dragen. We gaan vanaf nu onze eigen co2 uitstoot compenseren door bomen te planten op de finca (er is gelukkig nog ruimte!) Concreet komt dit neer op 21 bomen per ton uitgestoten co2. Bereken hier jouw eigen co2 uitstoot per vliegreis.

 

 

Ethisch reizen

 

Travel Don Carmelo werkt samen met verantwoordelijke, lokale reisorganisatoren die sociale ethiek serieus nemen. Zo zorgen wij ervoor dat van onze reis een hele gemeenschap mee profiteert. Wij vermijden het zogeheten ‘touch & go’ toerisme waarbij het geld van toeristen in de zakken van slechts een paar enkelingen verdwijnt en de lokale bevolking achterblijft met het vuilnis. Een concreet voorbeeld? Tijdens onze paardrijsafari in Botswana nemen we je mee naar een coöperatieve waar de opbrengsten van het handwerk van de lokale kunstenaars ten goede komt aan het heel het dorp. We don’t aid, we trade! Ook kiezen we er tijdens de reizen in ons eigen Andalusië voor om te logeren en te eten in lokale, (familie-)restaurantjes in plaats van bij (internationale) ketens. Omdat wij zelf zo in het leven staan, steunen wij ten volle het kleine, ethische alternatief.

 

Diervriendelijk reizen

 

Omdat we een groot hart hebben voor dieren en zelf op onze finca paardrijtochten hebben georganiseerd, letten we erop dat we gaan rijden bij mensen die hun paarden tiptop verzorgen. We vragen dat de lokale organisator de werktijden van hun paarden respecteren en we kijken zelf óók onder het zadel.

Gezien we zelf vegetarisch eten (en onze dochter veganistisch) zorgen we er tijdens onze reizen ook steevast voor dat er lekkere vegetarische (en/of vegan) gerechten op het menu staan zodat vegetariërs er niet bekaaid vanaf komen. Fijn voor onze gasten en beter voor het milieu. 

 

Voor dat soort van unieke reizen staan wij.