Screen Shot 2018-10-11 at 16.32.36
Screen Shot 2018-10-11 at 16.32.36

press to zoom
Screen Shot 2018-10-11 at 16.33.28
Screen Shot 2018-10-11 at 16.33.28

press to zoom
Screen Shot 2018-10-11 at 16.33.46
Screen Shot 2018-10-11 at 16.33.46

press to zoom
Screen Shot 2018-10-11 at 16.32.36
Screen Shot 2018-10-11 at 16.32.36

press to zoom
1/7

Een onvergetelijke tocht op IJslandse raspaarden doorheen de ongerepte, ruige naturpracht van het noorden van IJsland. We organiseren deze tocht speciaal in deze periode -rond midzomernacht- omdat dan de zon in dit deel van IJsland nooit ondergaat!  Bovendien is deze periode qua weersomstandigheden ook het beste om te rijden. 

Op zoek naar de middernachtzon in IJsland

Reisduur: 7 dagen

Datum: van 22 t/m 28 juni 2020

We vertrekken op 22 juni 's ochtends vanop de luchthaven van Reykjavik naar Husavik in het noorden van IJsland. Het is dus nodig om een dag eerder aan te komen in Reykjavik. We komen terug aan op 28 juli in Reykjavik om 15.00 uur.

Hou daar rekening mee bij het boeken van je terugvlucht.

Als er geen late vlucht is, moet je je terugvlucht de dag nadien boeken
Prijs per persoon:  2490 euro
Prijzen op basis van een gedeelde tweepersoonskamer.

 

Inclusief: Binnenlandse vlucht van Reykjavik naar Husavik in het noorden inbegrepen.
Niet inclusief: vlucht naar en van Reykjavik. Eerste (en eventueel laatste) nacht in Reykjavik

Een unieke trektocht aan de rand van de poolcirkel

Het noordoostelijke deel van IJsland wordt vaak aangeduid als de ‘rand van het poolgebied’ met de poolcirkel net buiten de kust. Tijdens de periode rond midzomer blijft de zon de hele nacht op en  het is een onvergetelijke ervaring om de kleurrijke contrasten van licht en water te zien wanneer de bloedrode zon 's nachts over de glinsterende oceaan zweeft.

Deze ruige paardrijtocht neemt ons mee langs de ongerepte kustlijn van Noord-IJsland. We rijden langs afgelegen boerderijen en de imposante Jökulsá-rivier die helemaal uit de Vatnajökull-gletsjer komt. De tocht voert ons ook over de hoogvlakten van Melrakkaslétta en Reykjaheiði, waar het uitzicht adembenemend is en ons enige gezelschap enkele vogels en schapen zijn die ronddwalen in de heide. We bezoeken Dettifoss, de machtigste waterval van Europa, en het Nationale Park van Jökulsárgljúfur, met Ásbyrgi de hoefvormige kloof als hoogtepunt. In de IJslandse sagen wordt gezegd dat dit de voetstap is van Sleipnir, de achtbenige hengst van Óðinn, de koning van Valhalla.


We logeren in comfortabele boerderijen (Saltvík en Klifshagi), guesthouses en berghutten.

Programma dag per dag

Bij aankomst op de luchthaven van Keflavík kan je het best de Flybus-service namen naar je hotel of pension naar keuze in Reykjavík.
 

Dag 1. Saltvík - Þeistareykir (25 km)


We verzamelen ’s ochtends op de Eagle Air-luchthaven in Reykjavík voor een rechtstreekse vlucht naar Húsavík (de vlucht Reykjavik-Húsavík - Reykjavík is bij de prijs van deze trektocht inbegrepen).

De Saltvík-boerderij waar we beginnen met de tocht ligt op 5 minuten rijden vanaf de luchthaven van Húsavík en iemand van de boerderij zal op de luchthaven zijn om ons op te halen.

Na een kennismaking met de gidsen en de paarden is er een korte briefing over het rijden op de IJslandse paarden voordat we naar de hooglanden trekken. We rijden over de Reykjaheiði heide en door oude lava- en heidevelden tot we aankomen op onze bestemming bij Þeistareykir, waar we overnachten in een gezellige berghut, omringd door geothermische warmwaterbronnen die 24 uur per dag bubbelen en koken. Ze zijn slechts een glimp van de aardse krachten die dit kleine eiland miljoenen jaren geleden hebben gecreëerd!


Dag 2. Þeistareykir - Þórseyri boerderij (35 km)

Op de tweede dag rijden we van de heide naar de oevers van Öxarfjörður, een brede fjord. We volgen geweldige ruiterpaden door de heidegebieden van Bláskógar (‘blauwe bossen’) en naar de landbouwgronden in het noordoosten. We volgen de machtige Jökulsá-rivier naar onze bestemming, de Þórseyri boerderij, die slechts een paar kilometer van de Arctische kust ligt. We rijden terug naar de Saltvík-boerderij waar we overnachten, en waar we na twee dagen in de hooglanden te hebben gereden opnieuw kunnen genieten van de warmwaterbronnen!

Dag 3. Þórseyri - Klifshagi-boerderij (30 km)

We rijden over de zanderige oevers van de Jökulsá-rivier tot aan het nationale park van Ásbyrgi Canions, de hoefvormige ravijnen die volgens de overlevering voetstappen zouden zijn van Sleipnir, het achtpotige paard van Odinn, de hoogste in rang van de Noorse goden! We steken de rivier over via een brug en betreden het met berkenbossen begroeide gebied van Öxarfjörður. We rijden door groene velden van één van de belangrijkste schapengebieden van IJsland. Deze nacht én de volgende logeren we op de Klifshagi-boerderij waar we een fantastisch zicht hebben op de arctische baai van Öxarfjörður en hopelijk genieten van een heldere hemel in de avond om maximaal te genieten van de klare nachten van de middernachtzon.

Dag 4. Klifshagi - Melrakkaslétta- Klifshagi (40 km)

Öxarfjörður is één van de best bewaarde natuurgeheimen van IJsland. De rijke begroeiing, machtige vulkanen én de grootste rivier (Jökulsá á Fjöllum) van IJsland maken het landschap adembenemend. We rijden door heidegebieden, langs de rivier en volgen mooie ruiterpaden door dichte wouden, van tijd tot tijd genietend van het fantastische uitzicht over de Arctische zee. We komen 's avonds terug naar onze basis op de Klifshagi-boerderij voor nog een nacht aan de rand van het noordpoolgebied.

Dag 5. Klifshagi - Ásbyrgi (25 km)

Vandaag is een gemakkelijke rit terug naar de Saltvík-boerderij. We rijden naar de Canions van Ásbyrgi waar we voor heel even afscheid nemen van de paarden en genieten van een sightseeing bustour naar het nationale park Jökulsárgljúfur met het hoogtepunt van een bezoek aan Dettifoss (de krachtigste waterval van Europa). We brengen de nacht door in een nabijgelegen pension genaamd River Guesthouse. Het ligt aan de oevers van Litla á (kleine rivier) en dappere ruiters besluiten de dag met een traditioneel koud bad in de rivier!

Dag 6. Ásbyrgi - Saltvík (50 km)

Onze laatste dag is ook de langste dag van de trektocht. We volgen het eeuwenoude spoor van Bláskógar dat door de eeuwen heen werd gebruikt door eenzame reizigers te voet of te paard. We steken de grenzen over van de Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen die IJsland van de zuidwestkust tot de noordoostkust aan elkaar lijmen. Enorme driftwanden van lava tonen de waanzinnige krachten die de platen langzaam uit elkaar trekken. Naarmate de dag vordert, stijgt het tempo van de rit als onze paarden de stal ruiken wanneer we dichter bij de Saltvík-boerderij komen. Het laatste uur van de rit biedt een prachtig zicht over de baai van Skjálfandi en de hoge bergen aan de overkant van de zee. ’s Avonds genieten we van ons afscheidsdiner bij de Saltvík-boerderij dat ongetwijfeld opgeluisterd zal worden door een aantal goede verhalen over de avonturen van de vorige dagen!

Dag 7. Húsavík - Reykjavík

Na het afscheid van de paarden en de gidsen brengt de tourbus ons in de ochtend terug naar Reykjavík. Geschatte aankomst in Reykjavík om 15.00 uur.