Het voormalige Himalaya koninkrijk Lo is een mysterieuze bestemming en ligt hoog in de Nepalese Himalaya, aan de grens met Tibet dat we alleen kunnen bereiken met een speciale vergunning.

- Het gebied wordt nu Upper Mustang genoemd.

-We rijden vanuit Kathmandu door de beroemde vallei van Pokhara met spectaculaire zichten op het Anapurna massief.

- We rijden door de adembenemde Himalaya, door rivieren, over bergpassen en bezoeken eeuwenoude boedhistische kloosters die vaak nog in de rosten zijn uitgehouwen

- De ultieme uitdaging voor elke motorrijder

- Maak je klaar voor het avontuur van je leven

Let op: alleen voor enthousiaste en ervaren motorrijders.

Je zit zoms lange dagen op de motor, in moeilijke en soms onvoorspelbare omstandigheden, op grote hoogte.

Over de Nepalese Himalaya naar Upper Mustang

op een

Royal Enfield

Reisduur: 14 dagen

Reisperiode: van 1 augustus tot 14 augustus 2021

Prijs: 3750 euro

Motorrijder + passagier: 6900 euro

Nog 6 plaatsen vrij

Deze rondreis door Upper Mustang is een van de meest opwindende motortochten die je ooit zult maken. Dit is avontuur ten top, in het prachtige Tibetaanse hoogland van Nepal. De reis combineert de beste off-road motorritten met spectaculaire vergezichten op de hoogste bergpieken ter wereld en een kennismaking met de unieke en afgelegen etnische cultuur van Nepal. Je komt door het Annapurna Circuit en krijgt de vergunning om Mustang te verkennen tot aan de grens van Tibet, China.Dag 01: Aankomst Kathmandu. De hoofdstad van Nepal ligt op ‘slechts’ 1340 meter. Transfer naar ons hotel waar we ons back-up team ontmoeten. In de middag is er een korte briefing over de rit naar en door Upper Mustang.

Dag 2: We bezoeken Kathmandu en regelen de permits die nodig zijn om Upper Mustang in te raken.

Dag 3: Onze eerste rit van Kathmandu naar Pokhara (810 m). Deze rit van ongeveer 210 km leggen we af in 7 uur tijd. Na het ontbijt onderhandelen we de stad Kathmandu uit en rijden we de vallei uit. Pokhara is een paradijs voor vakantiegangers met zijn kristalheldere meren. Het heeft ook een fantastisch uitzicht op het Annapurna-gebergte, inclusief de Fish Tail Mountain.

Dag 4: Rit Pokhara naar Kalopani 2530m (130 km / 6 uur) De onverharde onverharde weg is een echte uitdaging voor vandaag. Incidentele rivierovergangen maken het moeilijker. We stijgen naar Ghasa 2012 m en vervolgen de rit over een stoffige weg. Vandaag is een van de moeilijkste delen van de weg richting Kalopani.

Dag 5: Rit Kalopani naar Chaile (3.100m). Een rit van slechts 55 km.

Dag 6: Van Chaile naar Lo-Manthang (3.700m), een rit van 60 km. Lo-Manthang is de oude hoofdstad van het voormalige koninkrijk Lo. Hier verblijven we de komende twee nachten.

Dag 7: Vandaag bezoeken we een nomadenstam en een aantal oude boeddhistische kloosters.

Dag 8: Vandaag doen we een rondrit van 50 km in de bergen, we gaan tot 4.600m hoogte en we bezoeken de grotten van Chosur en Kora-la (de bergpas op de grens van Nepal en Tibet).

Dag 9: Van Lo-Manthang naar Kagbeni (2.800m) een rit van 80km en 7 uur. We dalen dus weer af en we bezoeken het klooster van Charang, de Gar ‘gompa’ (stupa) en Dhakmar, een verlaten vlakte met in de rotsen uitgehouwen woningen en een boeddhistisch klooster.

Dag 10: Van Kagbeni naar Tatopani (1300m). Tijden deze rit van 95 km en zes uur dalen we verder af. Onderweg bezoek je Marpha Village. ‘Tato’ betekent ‘heet’ en ‘Pani’ betekent ‘water’. Een naam die te danken is aan de warmwaterbronnen en een populaire plek is voor trekkers. We nemen een duik en ontspannen ons in de natuurlijke warmwaterbronnen. Ook bezoeken we Muktinath, een hindu klooster.

Dag 11: Van Tatopani naar Pokhara, een rit van 100 km.

Dag 12: Vandaag blijven we in de prachtige Pokhara-vallei waar we een rondrit maken.

Dag 13: Onze laatste rit, van Pokhara terug naar Kathmandu.

Dag 14: Vertrek vanuit Kathmandu of verlenging van je verblijf in Nepal.

 


 

Praktisch

Reisduur: 14 dagen

Reisperiode: van 1 augustus juli tot 14 augustus 2021

Prijs: 3750 euro

Piloot + passager: 6900 euro

Single supplement


Inbegrepen
* 14 dagen, 13 nachten hotel en guesthouses op basis van gedeelde tweepersoonskamer

- Ontbijt en diner

* Huur motor; Royal Enfield Himalayan 500 cc

* Benzine

* Back-up vehicle met chauffeur, runner en mechanicien

* Nederlandstalige gids(en) met terreinkennis (Jakobien Huisman & Alain Grootaers)

* Permit van 550 US dollar per persoon om de 'restricted area' van Upper Mustang aan de Tibetaanse grens te mogen bezoeken.


Niet inbegrepen

- Lunch onderweg

- Diners in de steden Kathmandu en Pokara

- Alcohol
* Vlucht h/t naar Kathmandu

* Visum voor Nepal
* Reisverzekering
* Annulatieverzekering

- Eventuele inkom musea of kloosters


 

 

EEN GOEDE CONDITIE EN FLEXIBILITEIT

Deze expeditie vergt veel van je: het smeltwater en aardverschuivingen maken dat de weg onvoorspelbaar is: soms moeten we lang wachten tot de weg is vrijgemaakt door bulldozers, soms moeten we door rivieren rijden: verloren tijd die we onderweg weer moeten inhalen.  Bovendien is dit Nepal : wild, mooi, authentiek, maar ook vaak een schok voor de westerse reiziger. 

De hoogte is ook een factor van belang: we raden iedereen aan op voorhand medicatie te nemen (of in elk geval mee te nemen) tegen hoogteziekte. Het is onvoorspelbaar of je er vatbaar voor bent of niet, maar hoofdpijn of misselijkheid zijn vervelend als je moet rijden.  Preventieve medicatie kan dit vermijden. 

We vertellen dit om een realistisch beeld te schetsen van deze avontuurlijke en waanzinnig mooie, maar vaak ook uitdagende reis. 

Overigens beperken we de risico's uiteraard tot een minimum: we hebben een back-up vehicle met een chauffeur, mechanicien en hulp mechanicien dat ons volgt en waarin reserve onderdelen zitten.

We hebben extra zuurstof en de nodige medicatie mee. Wie te moe is om te rijden kan altijd in de auto uitrusten: de mechanicien of hulp mechanicien neemt het stuur dan van je over.