DSCF0029
DSCF0029

press to zoom
DSCF0254
DSCF0254

press to zoom
DSCF9571
DSCF9571

press to zoom
DSCF0029
DSCF0029

press to zoom
1/12

*Te paard langs de oude zijderoute

*Logeren in paleizen uit de periode van de Raj

*Kamperen in de woestijn in grote koloniale tenten

*Bezoek aan de Pushkar fair: de grootste kamelen en paardenmarkt ter wereld

*Alles in een decor dat uit de bijbel lijkt te komen

Te paard door

Rajasthan

Reisduur: 11 dagen

Reisperiode: van 9 tot 19 november 2019

Maximaal 13 deelnemers (nog maar 6 plaatsen over!)

Prijs: 3200 euro

Op deze tocht bezoeken we eerst (zonder paarden) het legendarische Pushkar Festival; een religieuze bedevaart gecombineerd met 's werelds grootste kamelen- en paardenmarkt.  Hier stapelen de onwaarschijnlijkste taferelen zich aan hoog tempo op!

In Pushkar blijven we twee dagen, waarna we naar het startpunt van onze paardentrektocht rijden: Dundlod, de thuishaven van Maharadja Bonnie Dundlod die onze tochten mee zal begeleiden. 

We rijden gedurende zes dagen door de Shekawati woestijn, van dorp naar dorp, en logeren er in Haveli's, de houde stadspaleizen die ooit gebouwd werden door handelaars die hun fortuin vergaarden op de zijderoute. 

We rijden op de legendarische Marwari paarden, een ras dat bekend staat om zijn oriëntatievermogen en dat bij de verovering van India door de Moguls gebruikt werd als krijgspaard omdat het de gewonde berijder altijd weer netjes terug naar het kamp bracht.  Na de Engelse kolonisatie van India werd het Marwari ras met uitsterven bedreigd omdat de Engelsen niet wilden dat anderen dan zijzelf op paarden reden.  Dankzij de inspanningen van onze gastheer Bonnie Dundlod en zijn stoeterij werd het ras gered en kan hij weer in al zijn glorie schitteren.  De Marwari paarden zijn herkenbaar aan de gekrulde oorpunten en hun capaciteit om hun oren achteruit te draaien, om te vermijden dat het woestijnzand er zou inwaaien.

9 november 2019

Aankomst en verblijf in een comfortabel hotel in Delhi

10 november 2019

We nemen 's ochtends vroeg de comfortabele trein in het mooie historische treinstation van Delhi naar het kleurrijke Ajmer (Rajasthan). Van daaruit gaat het met een privé bus naar de legendarische stad Pushkar, waar één van de enige twee Hindoe tempels in India staat die gewijd is aan Brahma. Op het moment dat we Pushkar bezoeken vindt hier de jaarlijkse bedevaart plaats die ontelbare hindoes naar deze oase in de woestijn lokt en waar tegelijk 's werelds grootste paarden- en kamelenmarkt wordt gehouden.

Overnachting in Pushkar

11 november 2019

Vandaag hebben we de hele dag om de waanzinnige, kleurrijke festiviteiten in Pushkar met grote ogen te bewonderen: je kan hier poedelnaakte Sahdus (heilige mannen) zien die al jaren op één been staan, of die al heel hun leven een gewicht aan hun penis meeslepen; je kan het zo gek niet bedenken of in Pushkar kom je het tegen. Je kan het heilige meer van Pushkar bewonderen, waarin iedereen een bad wil nemen om hun zonden weg te wassen, er zijn kamelen- en paardenraces, duizenden vilten tenten staan aan de rand van het stadje in de woestijn opgesteld, zodat het lijkt dat je in een bijbels tafereel aan het rondwandelen bent.  Vrouwen met grote schalen met daarop gedroogde kamelen- en paardenvijgen die ze als brondstof voor hun vuurtjes gebruiken lopen af en aan.  De sfeer is onvergetelijk, je zintuigen gaan in overdrive en je dankt de wetenschap voor de uitvinden van de digitale fotografie, want je gaat zoveel foto's nemen dat je een extra schijfje van enkele giga's moet voorzien.

12 november 2019

Vandaag rijden we van Pushkar naar Dundlod, het vertrekpunt van onze paardrijsafari door de Shekatwati woestijn.

Aankomst in Dundlod en transfer naar Dundlod Fort, waar we twee nachten verbijven. Dit is geen standaard hotel, het charmante fort is het paleisje van onze gastheer Bonnie, een heuse maharadja met een hart voor de Marwari paarden die hij door zijn kweekprogramma heeft behoed voor het uitsterven. Dundlod Fort voelt meer als een thuis en dit is het sfeervolle vertrekpunt van onze trektocht door de woestijn van Shekhawati.
Het Dundlod-fort in het hart van de Shekhawati werd gebouwd in 1750. Dit majestueuze fort wordt omringd door een gracht en is een mix van Mogul- en Rajputana-architectuur. De majestueuze Diwan Khana (de audiëntiezaal) is ingericht met meubels van Lodewijk XIV.
Overnachting in Dundlod Fort voor twee nachten.


13 november 2019
Deze ochtend bezoeken we de paardenstallen met enkele van de beste en mooiste Marwari-paarden (een uniek Indiaas ras) van het land. We proberen de paarden uit en maken een ritje in en rond Dundlod.
In de middag is er tijd om te ontspannen en het stadje Dundlod te bezoeken en de beroemde fresco's te zien.
Overnachting in Fort Dundlod.

14 november 2019
Na het ontbijt rijden we naar Mandawa (ongeveer 25 km). Het terrein is vrij vlak, behalve de zandduinen die af en toe blijven komen. Het pad loopt door dorpen en landerijen die doorspikkeld zijn met de Khejri-bomen, ook wel ‘desert tree’ genoemd. Dit is dé symboolboom van Rajasthan. De vrucht van de boom wordt gekookt en vermengd met de vruchten van de Kair, een andere dominante vegetatie in het woestijngebied en opgediend als een heerlijke groente (sangria)
De Desert Tree, zoals de boom ook bekendstaat, was van oudsher de levensader van de mensen in West-Rajasthan in de vroegere tijden. Hij leverde brandhout en de bladeren fungeerden zelfs als een contant geld.
Aankomst in Mandawa.

De dorpen en nederzettingen Churi Ajitgarh, Dundlod, Mandawa, Mehansar en Alsisar maken deel uit van de Shekhawati-woestijn. Deze regio is de openluchtkunstgalerij van Rajasthan. Geen andere regio in India of misschien zelfs in de wereld heeft zo'n grote concentratie van hoge kwaliteit fresco’s, die gemaakt werden tussen 1750 en 1930. Men noemt de Shekhawati ook wel eens de Open Air Art Gallery van Rajasthan.Overnachting in Vivaana Culture Hotel of vergelijkbaar.Dag 4
Overnachting in het fort van Mandawa.

15 november 2019
Vandaag rijden we naar Mehansar (ongeveer 25 km) en passeren we een zeer mooi landschap met zandduinen, akkergronden en dorpen.
Er is een redelijke kans dat we wat dieren in het wild te zien krijgen, zoals de Nilgai-antiloop (de grootste antiloop in India) en de sierlijke Chinkara-gazelle. Eens in Mehansar rijden we zo het Narishi Niwas-fort in. Het Narayan Niwas-fort is een privéwoning is en de voorzieningen zijn er vrij eenvoudig. Warm water wordt geleverd in emmers. Verwacht hier geen luxe, maar des te meer authenticiteit en charme!
Overnachting in Roop Niwas Kothi.

16 november 2019
We rijden door naar Bhagasar (ongeveer 30 km). Een heel interessante tocht door een ongerept woestijngebied. We rijden over zandduinen en bezoeken kleine boerderijtjes. Meestal is het terrein zacht en zanderig en zijn er goede kansen om de Chinkara Gazelle en de Nilgai-antiloop te spotten.
Overnachting in een tentenkamp. Een unieke ervaring!

17 november 2019
We rijden vandaag naar Sukhu-ka-Bas (ongeveer 30 km). De rit gaat vandaag weer door de woestijn, een uniek en ongerept landschap. Het tempo van de rit is vrij snel en er is gelegenheid voor een aantal goede galoppades. Hier krijgen we enkele grote zandduinen te zien en ook de kans om er op te klimmen.
Overnachting in een tentenkamp. Kamperen voor heren, met bedden, nachtkastjes en al!

18 november 2019
Vandaag rijden we naar Danta. De rit op deze dag is weer fantastisch langs en over mooie zandduinen, door kleine gehuchten en landerijen.
We rijden vandaag naar het bekende fort van Danta, dat is omgetoverd tot een 'heritage hotel',  een prachtig hotel om een onvergetelijke en sprookjesachtige trektocht door de kleurrijkste staat van India te beëindigen.
Overnachting in Danta Fort.

19 november 2019

Na het ontbijt stappen we de privé-bus in voor onze terugkeer naar Delhi. Van daaruit kan je 's nachts terugvliegen naar huis of je reis in India verderzetten.  Het is uiteraard ook mogelijk om in Rajasthan te blijven en vanuit Danta verder te reizen om de schitterende steden van Rajasthan te bezoeken.

REISPERIODE

9 tot 19 november 2019

Prijs: 3200 euro op basis van een gedeelde 2 persoonskamer

INBEGREPEN

- Alle transfers, treinreizen, busreizen

- Alle overnachtingen, ontbijt, lunch en diners

- Inkom musea, bezienswaardigheden, waar van toepassing

- Paardentrektocht

NIET INBEGREPEN

- Vlucht h/t naar Delhi

- Transfers h/t van luchthaven naar hotel in Delhi

- Alcoholische dranken

- Persoonlijke uitgaven

- Annulatie- en reisverzekering