Een weeklang warm bad in authentiek Andalusië

Spaanse paarden, Flamenco

en Sherry

Reisduur: 7 dagen - 6 nachten

VOLGEBOEKT

Dit is het absolute culturele hoogtepunt van Spanje en wellicht het mooiste wat je hier ooit te zien krijgt. Wij dompelen je onder in een bad van authentieke Andalusische cultuur, waar de Spaanse paarden, ,de Sherry en de Flamenco onlosmakelijk mee verbonden zijn. Deze reis speelt zich af in het westen van Andalucía, in de zogenaamde Sherry-driehoek (Jerez, Sanlúcar, El Puerto de Santa María), de oudste stad van Europa (Cádiz), het natuurpark met de meeste biodiversiteit (Doñana), het cowboy/bedevaartsdorp El Rocío en de meest elegante stad van Spanje: Sevilla. 

Programma

Dag 1

Aankomst in Sevilla.

We ontmoeten elkaar 's avonds in het hotel voor het aperitief


Hier word je ontvangen door Alain en Jakobien en rijden we direct naar het cowboydorpje El Rocío met zijn zanderige, ongeplaveide straatjes en broederschapshuizen met bijzondere façades. El Rocío is met zijn basiliek ook een beroemd bedevaartsoord waar tijdens pinksteren duizenden pelgrims uit heel Spanje en ver daarbuiten naartoe trekken om de heilige maagd, La Vírgen de las Marismas te groeten. We checken hier in in ons hotel en we hebben de rest van de dag vrij om dit unieke dorp, zijn basiliek en zijn pittoreske winkeltjes en barretjes te bezoeken. 

We logeren in een pitoresk hotel met zicht op het prachtige natuurpark van de Doñana.

's Avonds tapatour langs onze favoriete adresjes.

Dag 2

Na het ontbijt vertrekken we voor een excursie per Landrover en met natuurgidsen door het immense en sinds 1969 beschermde natuurpark van de Doñana. Het is in feite de delta van Spanjes grootste rivier, de Guadalquivir (Rio Grande in het Arabisch). Het bestaat uit moerassen, rivieren, zandgrond en duinen en heeft een uniek ecosysteem. 

We rijden tot aan de Guadalquivir rivier waar we ons laten overzetten door een veerpont naar  Bajo de Guia, het strand van Sanlúcar de Barrameda waar we lunchen met de voetjes in het zand.

Na de lunch verkennen we het historische sherry-stadje Sanlúcar.

We logeren in een historisch standpaleis, omgebouwd tot een prachtige hotel.

's Avonds tapatour langs onze favoriete adresjes.

​Dag 3
Ontbijt en transfer naar Jerez de la Frontera.

Bezoek aan de prachtige gebouwen van de Koninklijke Andalusische Rijschool.  We genieten er uiteraard ook van de adembenemende paardenshow ‘Cómo bailan los caballos Andaluces’; de absolute wereldtop.
Nadien rijden we naar het historische centrum van Jerez en proeven er van verschillende streekgerechten in Bar Juanito, een authentiek restaurant in het oude centrum, een monument in kringen van paardenliefhebbers waar de voormalige koning Juan Carlos vaste gast aan huis is.
Stadsbezoek aan Jerez, met gids.
's Avonds tapatour langs onze favoriete adresjes, met een stop bij een flamenco optreden in één van de talloze tabancos van Jerez.

Transfer en  logie in een schitterend oud klooster in El Puerto de Santa Maria.


Dag 4

Ontbijt waar we na een kleine stadswandeling en een bezoek aan één van de mooiste arenas van Spanje meteen naar een interessante kleine familiale sherry bodega (+ proeverij) gaan waar kwaliteit primeert op kwantiteit en waar we de oude bodega's waar de sherry's rijpen bezoeken, gevolg -uiteraard door een proeverij.

Na de sherry proeverij lunchen we nemen we de boot en steken we de baai over naar Cádiz, de oudste stad van West-Europa, waar we op sleep genomen worden door de stadsgids die ons door de nauwe straatjes meeneemt naar de hoogtepunten van deze bijzondere havenstad.

Lunchen doen we in ons stamrestaurant, met een verrassende keuken, waar ‘el todo Cadiz’ samenkomt.

Nadien is er tijd om te shoppen of uit te rusten in het hotel.

We logeren alweer in een voormalig klooster, centraal gelegen in het historisch centrum van Cadiz.

's Avonds tapatour langs onze favoriete adresjes.

 

Dag 5
Na het ontbijt rijden we naar de Yeguada de la Cartuja, Spanjes -en ’s werelds!- oudste paardenstoeterij, waar het stamboek van het Spaanse paard werd gestart door de Karthuizer monniken.  We bezoeken er de stallingen, kunnen de prachtige paarden bewonderen en bekijken er de paardenshow.

Nadien bezoek aan het oude middeleeuwse klooster van de Karthuizers.

We lunchen in een oude sherry bodega, waar prachtige zwarte Spaanse paarden (de zeldzame blauwzwarte Capa Negra) worden gefokt en waar in de kelder zowaar een mooie kunstcollectie hangt met Picasso, Dali en Miro.

's Avonds tapatour langs onze favoriete adresjes.

Logies in Jerez, in een oud tot hotel omgetoverd klooster.


Dag 6

Na het ontbijt rijden we bijtijds naar Sevilla, waar de feria is begonnen.  We bezoeken er de Feria de Enganche; een prachtig feest met antieke koetsen uit heel de wereld die door de straten van Sevilla dokkeren, met hun koetsiers en passagiers uiteraard in periodekledij.  We hebben plaatsen gereserveerd in de weelderig gedecoreerde arena van Sevilla voor de koetsenwedstrijd; een lust voor het oog, met respect voor het paard (zoals wij het zelf graag zien).

Na de lunch doen we een rustige stadswandeling door Sevilla; volgens ons nog steeds de mooiste stad van Spanje. 

Om 19.30 uur hebben we afspraak bij de Casa de la Memoria, het cultureel centrum, voor een authentiek flamenco optreden; het beste dat je hier kan zien en horen. 

's Avonds tapatour.

Omdat de prijzen tijdens de feria in Sevilla maal vijf gaan en de decibels maal tien, logeren we in een stadje buiten Sevilla, in een heel charmant paleishotel uit 1920, midden in de natuur.  

Dag 7

Ontbijt

7 dagen - 6 nachten
Prijs pp op basis van een gedeelde 2-persoonskamer: 1590 euro (exclusief vlucht).
Alle verplaatsingen per minibus, overnachtingen, ontbijten en lunches inbegrepen, alsook alle toegangstickets voor de bezoeken en de voorstellingen. 

 

Niet inbegrepen: avondeten (tapas) en drankjes. Transfer van en naar de luchthaven is op eigen kracht (taxi's zijn niet duur) omdat de ervaring leert dat iedereen op andere tijdstippen arriveert en vroeger in Sevilla arriveert of later vertrekt.


De reis wordt gegidst door Alain en Jakobien, transfers met minibus.

Single supplement: 250 euro.
Het programma kan nog lichtjes worden aangepast in functie van de immer volatiele Spaanse openingstijden! 

Moeilijkheidsgraad


 

©2018 by traveldoncarmelo, a brand of La Factoría del Gusto S.L.

General Conditions

  • Facebook Social Icon