top of page
IMG_0876
IMG_0876

press to zoom
IMG_0774
IMG_0774

press to zoom
paard oog
paard oog

press to zoom
IMG_0876
IMG_0876

press to zoom
1/24

Spaanse paarden, Flamenco en Sherry

De Gouden Driehoek
Sevilla, Jerez en Cádiz

Reisduur: 7 dagen - 6 nachten

18 - 24 april 2023

Dit is het absolute culturele hoogtepunt van Spanje en wellicht het mooiste wat je hier ooit te zien krijgt. Wij dompelen je onder in een bad van authentieke Andalusische cultuur, waar de Spaanse paarden, ,de Sherry en de Flamenco onlosmakelijk mee verbonden zijn. Deze reis speelt zich af in het westen van Andalucía, in de zogenaamde Sherry-driehoek (Jerez, Sanlúcar, El Puerto de Santa María), de oudste stad van Europa (Cádiz), het natuurpark met de meeste biodiversiteit (Doñana), het cowboy/bedevaartsdorp El Rocío en de meest elegante stad van Spanje: Sevilla. 

 

Programma

Dag 1

Aankomst en pick up in Malaga of Sevilla.


We rijden direct door naar het cowboydorpje El Rocío met zijn zanderige, ongeplaveide straatjes en broederschapshuizen met bijzondere façades. El Rocío is met zijn basiliek ook een beroemd bedevaartsoord waar tijdens pinksteren duizenden pelgrims uit heel Spanje en ver daarbuiten naartoe trekken om de heilige maagd, La Vírgen de las Marismas te groeten. We checken hier in in ons hotel en we hebben de rest van de dag vrij om dit unieke dorp, zijn basiliek en zijn pittoreske winkeltjes en barretjes te bezoeken. 

We logeren in een pitoresk hotel met zicht op het prachtige natuurpark van de Doñana.

's Avonds tapatour langs onze favoriete adresjes.

Dag 2

Na het ontbijt vertrekken we voor een excursie per Landrover en met natuurgidsen door het immense en sinds 1969 beschermde natuurpark van de Doñana. Het is in feite de delta van Spanjes grootste rivier, de Guadalquivir (Rio Grande in het Arabisch). Het bestaat uit moerassen, rivieren, zandgrond en duinen en heeft een uniek ecosysteem. 

We rijden tot aan de Guadalquivir rivier waar we ons laten overzetten door een veerpont naar  Bajo de Guia, het strand van Sanlúcar de Barrameda waar we lunchen met de voetjes in het zand.

Na de lunch verkennen we het historische sherry-stadje Sanlúcar.

We logeren in een historisch standpaleis, omgebouwd tot een prachtige hotel.

's Avonds tapatour langs onze favoriete adresjes.

​Dag 3
Ontbijt en transfer naar Jerez de la Frontera.

Bezoek aan de prachtige gebouwen van de Koninklijke Andalusische Rijschool. 
Nadien rijden we naar het historische centrum van Jerez en proeven er van verschillende streekgerechten in Bar Juanito, een authentiek restaurant in het oude centrum, een monument in kringen van paardenliefhebbers waar de voormalige koning Juan Carlos vaste gast aan huis is.
Stadsbezoek aan Jerez, met gids.
's Avonds tapatour langs onze favoriete adresjes, met een stop bij een flamenco optreden in één van de talloze tabancos van Jerez.

Transfer en  logie in een schitterend oud klooster in El Puerto de Santa Maria.


Dag 4

Ontbijt waar we na een kleine stadswandeling en een bezoek aan één van de mooiste arenas van Spanje meteen naar een interessante kleine familiale sherry bodega (+ proeverij) gaan waar kwaliteit primeert op kwantiteit en waar we de oude bodega's waar de sherry's rijpen bezoeken, gevolg -uiteraard door een proeverij.

Na de sherry proeverij lunchen we nemen we de boot en steken we de baai over naar Cádiz, de oudste stad van West-Europa, waar we op sleep genomen worden door de stadsgids die ons door de nauwe straatjes meeneemt naar de hoogtepunten van deze bijzondere havenstad.

Lunchen doen we in ons stamrestaurant, met een verrassende keuken, waar ‘el todo Cadiz’ samenkomt.

Nadien is er tijd om te shoppen of uit te rusten in het hotel.

We logeren alweer in een voormalig klooster, centraal gelegen in het historisch centrum van Cadiz.

's Avonds tapatour langs onze favoriete adresjes.

Dag 5
Na het ontbijt rijden we naar de Yeguada de la Cartuja, Spanjes -en ’s werelds!- oudste paardenstoeterij, waar het stamboek van het Spaanse paard werd gestart door de Karthuizer monniken.  We bezoeken er de stallingen, kunnen de prachtige paarden bewonderen en bekijken er de paardenshow.

Nadien bezoek aan het oude middeleeuwse klooster van de Karthuizers.

We lunchen in een oude sherry bodega, waar prachtige zwarte Spaanse paarden (de zeldzame blauwzwarte Capa Negra) worden gefokt en waar in de kelder zowaar een mooie kunstcollectie hangt met Picasso, Dali en Miro.

's Avonds tapatour langs onze favoriete adresjes.

Logies in Jerez, in een oud tot hotel omgetoverd klooster.


Dag 6

Na het ontbijt rijden we bijtijds naar Sevilla waar we een rustige stadswandeling doen langsheen de belangrijkste bezienswaardigheden. Dat zijn er veel, want volgens ons is Sevilla nog steeds de mooiste stad van Spanje.

Als de Covid regels het toelaten pakken we een Flamenco optreden mee in open lucht.

's Avonds tapatour.

Dag 7

Ontbijt en retour naar de luchthaven. Wie dat wil kan er uiteraard op eigen initiatief nog enkele dagen Sevilla aan vastplakken!
 

Praktisch
7 dagen - 6 nachten
Prijs pp op basis van een gedeelde 2-persoonskamer: 1890 euro (exclusief vlucht).
Alle verplaatsingen per minibus, overnachtingen, ontbijten en lunches inbegrepen, alsook alle toegangstickets voor de bezoeken en de voorstellingen. 

 

Niet inbegrepen: Avondeten (tapas) en drankjes. Transfer van en naar de luchthaven is op eigen kracht (taxi's zijn niet duur) omdat de ervaring leert dat iedereen op andere tijdstippen arriveert en vroeger in Sevilla arriveert of later vertrekt. (Tenzij je landt en vertrekt in Málaga, dan halen we je op en zetten we je af aan de luchthaven)


De reis wordt gegidst door Jakobien, transfers met minibus.

Single supplement: 450 euro.
Het programma kan nog lichtjes worden aangepast in functie van de immer volatiele Spaanse openingstijden!

bottom of page