Salares zicht
Salares zicht

press to zoom
IMG_0480
IMG_0480

press to zoom
IMG_0511
IMG_0511

press to zoom
Salares zicht
Salares zicht

press to zoom
1/3

Een reis in de tijd, aan de hand van de sporen die de Moren nalieten in Andalucía.

In het Spoor van de Moor

3 - 8 februari 2020


6 dagen - 5 nachten
Try-out prijs pp: 990 euro
Maximum aantal deelnemers: 7 personen


We nemen je mee naar dorpen en steden in de Axarquia-streek waar de Moren hun sporen hebben achtergelaten. In architectuur, maar ook in landbouw, cultuur, taal en dagelijkse gebruiken.  Een fascinerende ontdekkingstocht van de erfenis van de moren. 

 

We bezoeken onder andere Comares, Alfarnate en Alhama waar de sporen van de Moorse overheersing, van 711 tot 1491 (780 jaar).

Om je een idee te geven van de lengte en dus de enorme impact van deze episode: de Moren hebben 780 jaar in Andalucía gezeten en zijn (nog maar) 528 jaar weg...

Het is dan ook interessant om te zien hoe die lange Moorse periode van overheersing nu nog steeds zichtbaar is in de dorpen en steden van onze Axarquiá-streek (Axarquía komt uit het Arabisch en betekent: "ten oosten van de stad", in dit geval de stad Málaga) en in de taal: als je hier een wortel eet, dan eet je een Zanahoria, koop je een tapijt dan koop je een Alfombra, en wanneer je je hoofd te rusten legt op je hoofdkussen dan gebruik je een almohada.  De boeren in ons dorp gebruiken nog steeds de acequia's, de irrigatiesystemen, van de moren en de katholieke gelovigen die op zondag in Salares naar de kerk gaan, betreden eigenlijk een voormalige moskee.  Andalucía is dus doordesemd met de Moorse erfenis en wij nemen je mee op ontdekkinstocht langs de meest bijzondere stille getuigen van 780 jaar Moorse overheersing.


6 dagen, 5 nachten
Met pick-up op de luchthaven, alle overnachtingen, begeleide minibus-trips en lunches inbegrepen.
Diners zijn vrij


Praktisch
Prijs: 990 euro pp

Alle overnachtingen, ontbijten, lunches, reis gegidst door Alain en Jakobien, transfers met minibus.
Beperkte groep: max 7 deelnemers

Diners niet inbegrepen

Het programma kan nog lichtjes worden aangepast in functie van de in Spanje immer veranderende openingstijden.

Moeilijkheidsgraad