Limpopo Horse Safari.  Mashatu Game Reserve

Limpopo Horse Safari. Mashatu Game Reserve

Tijdens deze pan-Zuidafrikaanse safari combineer je twee prachtige safari’s, waarbij je vier nachten in het romantische Camp Davidson in Zuid-Afrika logeert en drie nachten op verschillende locaties in Botswana.
 

Twee landen safari

(Te paard of met Jeep)

Reisduur: 8 dagen

Reisperiode: van 19 juli 2019 t/m 26 juli 2019

Prijs: 2449 euro

Exclusief: Vlucht naar Johannesburg.

VOLGEBOEKT

Dag één: je wordt verwelkomd op de internationale luchthaven van Johannesburg en op tijd voor de lunch naar Camp Davidson gebracht. Die middag maak je kennis met je safaripaard. We zullen ervoor zorgen dat je wordt gekoppeld aan een paard dat aan je vaardigheden en ervaring voldoet voordat je op pad gaat. Op de tocht door het Matlapeng-reservaat, zal de rit een ‘sundowner’ pauze nemen bij het Rode Meer, waar je waarschijnlijk nijlpaarden zal kunnen spotten, voordat je de heuvelrug naar Camp Davidson beklimt. Camp Davidson is recentelijk, hoog in het bushveld boven de Matlapeng-vallei gebouwd. Het is een basiskamp van waaruit veel verkenningstochten mogelijk zijn, ​​genesteld in het hart van de beboste bergen van de Waterberg. Het kamp biedt een prachtig panoramisch uitzicht op de centrale hooglanden van het Waterberg-massief en op het schilderachtige Sunset Lake.


Dag twee: een dag vol ontdekkingen in het reservaat; we volgen kuddes giraffen, zebra's, elanden, gnoes, kudu's en impala's. Het terrein leent zich om van de begaande weg af te wijken, terwijl je paard je langs wildpaadjes en smalle kloven leidt. Lunch nemen we mee in de zadeltassen en nuttigen we aan de rivier langs een lange verlaten wagenroute die door de pioniers wordt gebruikt om elke zondag samen te komen voor de kerk. Ruiters kunnen rusten in de schaduw van het rivierbos tijdens de hitte van de dag of een duik nemen in de helder stromende beekjes terwijl de paarden grazen, voordat we geleidelijk aan terug door de vlaktes naar het basiskamp meanderen in het vervagende middaglicht.

Dag drie: een volledige dagrit ten westen van het kamp brengt ons naar de historische Baber-homestead voor de lunch bij het zwembad. Deze middag bezoeken we het lokale Sotho-dorp en maken een rondleiding langs enkele van de traditionele huizen. We ontmoeten de lokale personages waaronder een aantal ‘dorpsoudste’ dames voor een afternoon tea, begeleid door traditionele zang en dans. Na een dag vol paardrijden, cultuur en geschiedenis keren we terug naar de rust van het Camp Davidson, waar het diner onder de sterren wordt geserveerd.

Dag vier: vroeg vertrek vanuit het kamp voor een game drive in een nabijgelegen Big Five privé-wildreservaat, met een kans om de Grote Vijf (neushoorn, leeuw, olifant, buffel en luipaard) te zien. Op de terugweg brengen we een bezoek aan een ambachtsworkshop dat tevens een communautair project is. De ambachtslui zijn gespecialiseerd in prachtige handgemaakt kralenwerk en lederen producten, waaronder paardrijchaps. De lunch wordt geserveerd aan het zwembad in een prachtige Safari-lodge van, voordat we terugkeren naar ons basiskamp voor een sundownerrit in het wildreservaat.

Dag vijf: We breken het kamp vroeg op voor een laatste rit door het reservaat, genieten van de vroege ochtend bezienswaardigheden en geluiden van de Afrikaanse bush naar de Safari-lodge. We vertrekken om 7.30 vanuit de lodge en worden overgebracht naar Botswana. We steken daarvoor de Limpopo-rivier over en arriveren in het zogeheten ‘Tuli Block’. Hier arriveren we bij de stallen. Een inleidende middagrit maakt je vertrouwd met je Botswaanse paard voor deze etappe van de safari. We arriveren op tijd in het kamp om ons op te frissen voor het avondeten.

Dag zes: een vroege wake-up call (thee of koffie wordt naar je tent gebracht), gevolgd door ontbijt rond het kampvuur. We maken elke dag een vroege start om te genieten van de frisheid van de ochtend en om de mogelijkheden voor het bekijken van het wild te maximaliseren in de uren dat de dieren in het wild het actiefst zijn. Ongetwijfeld zullen we de grote kuddes olifanten waar de Tuli bekend om staan, ​​tegenkomen, evenals vele verschillende soorten antilopen; ook giraffen, zebra's, vleermuizen, vossen, jakhalzen, hyena's en mogelijk zelfs leeuwen, luipaarden, wilde honden en cheeta's. Later maken we een rit langs de rivier de Limpopo, genietend van het rijke vogelleven, misschien spotten we wel krokodillen in de rivierpoelen. En we komen zeker meer te weten over de prachtige bomen langs de oevers. Als alternatief heb je ’s middags de mogelijkheid om een ​​gamedrive of een gamewandeltocht te maken of een bezoek te brengen aan het plaatselijke dorp Mothabaneng waar lokale dames ingenieuze manden vlechten en waar je een aantal bosjesmannenschilderijen kan bekijken.

Dag zeven: een volle dag in het zadel. Vanaf nu zal je zelf veel beter de bewegingen van dieren in het wild kunnen herkennen en spotten en de wilde wereld om je heen kunnen interpreteren. Het tempo van de ritten is altijd gevarieerd en afhankelijk van het terrein zijn er mogelijkheden om sneller te rijden en hier en daar een sprongetje mee te nemen.

Dag acht: Na een laatste ochtendrit keren we terug naar de stallen. Er is tijd voor een snelle douche en een brunch in het basiskamp voordat we over land terugkeren naar Johannesburg International.

NB Houd er rekening mee dat als gevolg van veranderingen in het weer en andere onvoorziene gebeurtenissen de route op het laatste moment kan worden gewijzigd. We zullen ons inspannen om iedereen op de hoogte te houden van eventuele wijzigingen en de reden daarvoor.

ALTERNATIEF PROGRAMMA VOOR NIET-RUITERS

In Zuid-Afrika staat er een Big Five-gamedrive op het programma, alsook een begeleide bush-walk, een excursie naar een lokaal stadje en dorp, een cultureel begeleide wandeling, zip-lining en/of vissen.

In Botswana: twee begeleide bush-walks, en een game-drive.

De prijs voor niet-ruiters is hetzelfde als voor ruiters